Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di scalogno, a metà
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di pasta secca tipo fusilli
- 150 g di pancetta dolce, a striscioline o cubetti
- 250 g di zucchine a rondelle (2-3 mm)
- 10 g di curcuma in polvere
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2531.7 kJ / 605.1 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 398.8 mg
Alternatywne przepisy
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1h
Farrotto taccole e prosciutto crudo
40min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 godz. 30 min
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30 min
Spaghetti alla checca
40min
Casarecce crema di formaggi e salsiccia
30 min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2小时
Gramigna alla salsiccia
45 min
Torta di riso cacio e pepe
1 godz. 30 min
Focaccia alla curcuma
3h 30min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 godz. 30 min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30 min