Spaghetti maison aux moules, chorizo et safran

Spaghetti maison aux moules, chorizo et safran

4.6 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • de farine de blé et un peu pour fariner
    300 g
  • d'huile d'olive
    4 c. à soupe
  • œufs
    3
  • pistil de safran
    1
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de vin blanc sec
    150 g
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    1000 g
  • de chorizo doux coupé en dés
    350 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    250 g
  • de sel
    3 pincées
  • de poivre fraîchement moulu
    3 pincées
  • de concentré de tomate
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1202.3 kcal / 5016.3 kJ
Białko 52.3 g
Tłuszcz 74 g
Węglowodany 71.5 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 30.3 g
Sód 2243 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...