Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan, coupé en morceaux
- 60 g d'échalotes
- 1 gousse d'ail
- 40 g de beurre
- 150 - 250 g de reste de poulet, effiloché
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 600 g de reste de risotto
- 75 g de farine de blé
- 2 œufs battus
- 250 g de chapelure
- 1000 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4732.5 kJ / 1134.5 kcal
- Białko
- 42.3 g
- Węglowodany
- 85.5 g
- Tłuszcz
- 67.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.3 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1185.8 mg
Alternatywne przepisy
Planche de beurre au pesto d'épinards
15min
Panini roquette-mimolette
2h 30min
Bobun végétarien
1u. 15min
Cocotte de dorade, palourdes et crevettes au four
45min
Arancini mozza, riz et petits pois
1u. 40min
Pâte à raviolis asiatiques
1h
Baguette en épis au sésame
15 Std. 45 Min
Arancini champignons-mozzarella
3h 10min
Œufs enrobés de falafel avec sauce au yaourt
50min
Sauce ail-ciboulette
5min
Bouillon volaille riche en collagène
12 Std. 10 Min
Oeuf mollet en feuilleté
1 Std. 5 Min