Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 oz cucumber, ends trimmed in a circular shape to fit the blade width (see Tip)
- 1 fresh red chili, e.g. Fresno, chipotle, deseeded, roughly cut
- 10 sprigs fresh cilantro, leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 oz oil
-
1
tbsp Korean chili paste (gochujang)
lub 1 tbsp chili powder - 1 tbsp rice vinegar
- ½ tsp sugar
- 2 tbsp soy sauce, light
- 2 pinches salt
- white sesame seeds, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 484.3 kJ / 115.8 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 494.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pineapple and Coconut Ice Cream Sundae
11sa
Nigerian-style Grilled Fish with Rice and Tomato Salad
45 dk
Steamed Eggs in Tomato Sauce (Shakshuka)
45 dk
Spätzle with Mushroom Cream
30 min
Pink Waffles with Fruit
30 min
Baked Banana with Tapioca and Coconut Milk Sauce
1sa
Gochujang seafood risotto
1sa
Vegetable and Seaweed Tartare
45 dk
Liver cake
1h 50 min
Pea Gazpacho
4h 15min
Blackberry Mojito
1h 45min
Red Cabbage Salad with Figs and Gorgonzola
10min