Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz cilantro, leaves and tender stems
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 fresh jalapeño chilies, de-seeded, to taste (see Tip)
-
1
oz olive oil
lub 1 oz avocado oil - ½ oz red wine vinegar
- 1 oz lime juice
- ½ oz honey, to taste
- 1 tbsp fajita seasoning, homemade or packaged
- ⅛ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp freshly ground black pepper, to taste
- 7 oz green cabbage, cut into pieces (2 in.)
- 5 oz apple, quartered
- 4 oz red cabbage, cut into pieces (2 in.)
- 4 oz carrot, cut into pieces (1 in.)
- 2 oz red onion, cut into pieces
- 2 oz pecans (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 674 kJ / 161 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20min
Cantina Salsa
5min
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts
10min
Sesame Ginger Chicken with Zoodles
40min
Turkey Chili
45min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50min
Coleslaw
10min
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25min
Mustard Balsamic Vinegar Dressing
10min
Hawaiian Coleslaw
15min
Chopped Asian Salad
20min
Fajita Seasoning
5min