Soupe vietnamienne aux crevettes

Soupe vietnamienne aux crevettes

4.4 82 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de gingembre frais
    5 g
  • échalote
    1
  • d'oignon en quartiers
    100 g
  • blanc de poireau en tronçons
    1
  • de piment doux
    1 c. à café
  • d'huile neutre
    20 g
  • d'eau
    800 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • de jus de citron vert
    1 c. à soupe
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
    150 g
  • de champignons de Paris frais en fines lamelles
    200 g
  • de petits pois surgelés
    200 g
  • de vermicelles de riz
    100 g
  • de coriandre fraîche
    brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 264 kcal / 1110 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...