Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
3
Stängel Koriander, abgezupft
lub 3 Stängel Petersilie, abgezupft - 200 g Naturjoghurt
- 2 TL Salz
- 1 ¼ TL Pfeffer
- 1 Zwiebel, halbiert
- 10 g Olivenöl
- 2 TL Curry, mild
- 500 g Wasser
- 200 g rote Linsen
- 150 g Möhren, in Scheiben (5 mm)
- 400 g Blumenkohl, in Röschen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1189 kJ / 282 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 10.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Curry-Topf mit Kichererbsen
30 Min
Linsen-Spinat-Curry
40 Min
Gefüllte Paprika mit Linsenbolognese
1 Std. 10 Min
Kichererbsencurry
45 Min
Wirsing-Möhren-Curry
1 Std. 10 Min
Kichererbsencurry
40 Min
Linsen-Curry-Eintopf
35 Min
Wirsing-Kichererbsen-Eintopf
50 Min
Linsen-Kürbis-Eintopf
1 Std.
Blumenkohl-Kokos-Curry mit Bulgur
40 Min
Auberginen-Linsen-Curry
30 Min
Curry von Wurzelgemüsen
1 Std.