
Urządzenia i Akcesoria
Kichererbsencurry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Rosinen40 g
-
Wasser kochend50 g
-
gehobelte Mandeln30 g
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Knoblauchzehe1
-
Öl2 EL
-
Curry mittelscharf2 TL
-
Gemüsefond150 g
-
Kokosmilch400 g
-
Möhren in Scheiben (5 mm)300 g
-
Zucker1 Prise
-
Salz½ TL
-
Brokkoli in Röschen (2 cm), Strunk in Scheiben (5 mm)400 g
-
Kichererbsen (Bruttogew. 800 g), abgespült und im Sieb abgetropft1 Dose
-
Limettensaft2 TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
542 kcal /
2260 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
42 g