Kichererbsencurry

Kichererbsencurry

4.4 1.0K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Rosinen
    40 g
  • Wasser kochend
    50 g
  • gehobelte Mandeln
    30 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    2 EL
  • Curry mittelscharf
    2 TL
  • Gemüsefond
    150 g
  • Kokosmilch
    400 g
  • Möhren in Scheiben (5 mm)
    300 g
  • Zucker
    1 Prise
  • Salz
    ½ TL
  • Brokkoli in Röschen (2 cm), Strunk in Scheiben (5 mm)
    400 g
  • Kichererbsen (Bruttogew. 800 g), abgespült und im Sieb abgetropft
    1 Dose
  • Limettensaft
    2 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 542 kcal / 2260 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...