Kartoffel-Curry-Topf mit Kichererbsen

Kartoffel-Curry-Topf mit Kichererbsen

4.0 1.2K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    140 g
  • Rapsöl
    10 g
  • Curry vegan
    1 ½ EL
  • Wasser
    300 g
  • Kokosmilch
    400 g
  • geriebene Zitronenschale
    1 TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Kartoffeln halbiert, in Scheiben (1 cm)
    400 g
  • Zuckerschoten schräg gedrittelt
    150 g
  • Kichererbsen (400 g), mit Sud
    1 Dose
  • Koriander abgezupft
    8 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 405 kcal / 1695 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...