Kartoffel-Curry-Topf mit Kichererbsen
TM5 TM6

Kartoffel-Curry-Topf mit Kichererbsen

4.0 (1.1K ocen)

Składniki

  • 140 g Zwiebeln, halbiert
  • 10 g Rapsöl
  • 1 ½ EL Curry, vegan
  • 300 g Wasser
  • 400 g Kokosmilch
  • 1 TL geriebene Zitronenschale
  • 1 ½ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 400 g Kartoffeln, halbiert, in Scheiben (1 cm)
  • 150 g Zuckerschoten, schräg gedrittelt
  • 1 Dose Kichererbsen (400 g), mit Sud
  • 8 Stängel Koriander, abgezupft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1695 kJ / 405 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
7.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy