Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¾ TL Kardamom
- ¾ TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 Chilischote, entkernt, in Stücken
- 20 g Sesamöl, geröstet
- 1 TL Kurkuma
- 1 Dose Kokosmilch (400 g)
- 100 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- 600 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken (5 cm)
- 200 g grüne Bohnen, TK, aufgetaut, in Stücken (4 cm)
- 50 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 1 Dose weiße Bohnen (Abtropfgew. 240 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1908 kJ / 456 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Curry-Topf mit Kichererbsen
30 Min
Kidneybohnen-Curry
30 Min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55min
Kichererbsen und Tomaten Rogan Josh
25 Min
Indische Linsensuppe
45 Min
Arabischer Eintopf Koshari
35 Min
Ingwer-Linsensuppe mit Kokosmilch
40 Min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 Min
Wirsing-Kichererbsen-Eintopf
50 min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35 Min
Bohneneintopf mit Feta
45 Min
Curry von Wurzelgemüsen
1 Std.