
Urządzenia i Akcesoria
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 28 godz. 10 min
20 kromek
Składniki
Zaczyn (dzień wcześniej)
-
170 g wody
-
10 - 20 g żytniego zakwasu chlebowego
-
170 g mąki pszennej razowej typu 1850-2000
Ciasto właściwe
-
450 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
250 g wody
-
1 mały kawałek drożdży świeżych (opcjonalnie) wielkości ziarna grochu
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
15 g soli
-
skrobia ziemniaczana do oprószenia koszyka
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
153.4 kcal /
641.9 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
26.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
292.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANE
9 Przepisów
Polska
Polska