Curry panang

Curry panang

4.4 49 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'émincé de poulet
    600 g
  • de sauce soja
    3 c. à soupe
  • de cacahuètes, grillées, salées
    100 g
  • de carottes pelées, en morceaux (2 cm)
    300 g
  • d'oignons coupés en deux
    160 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile de sésame grillé
    10 g
  • de pâte de curry panang (voir Suggestion)
    60 g
  • d'eau
    350 g
  • de lait de coco
    250 g
  • de sauce de poisson (nuoc-mam)
    30 g
  • amidon de maïs (par ex. Maïzena)
    3 c. à soupe
  • de pois mange-tout surgelés, décongelés, égouttés (soit env. 280 g)
    360 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 579 kcal / 2427 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...