Wraps Tikka Masala

3.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 500 g de filets de poitrine de poulet détaillés en morceaux (3 cm)
  • 240 g de pois chiches blancs, cuits égouttés
  • 2 c. à soupe de poudre de paprika
  • 1 c. à café de garam masala
  • 20 g de jus de citron fraîchement pressé
  • 1 c. à café d'ail en poudre
  • 1 c. à café de gingembre séché moulu
  • 4 c. à soupe feuille de coriandre fraîche et un peu plus pour la garniture
  • 140 g de yogourt nature
  • ½ c. à café de sel
  • 4 tortillas de blé (Ø 22 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 732.7 mg
Białko 34.1 g
Kalorie 1405.3 kJ / 335.9 kcal
Tłuszcz 8.7 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 29.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...