Empanadillas de puerro, salmón y queso cremoso

Empanadillas de puerro, salmón y queso cremoso

3.2 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
24 unidades

Składniki

Relleno
  • 200 g de puerro (parte blanca) en rodajas de 1 cm
  • 50 g de mantequilla en 2-3 trozos
  • 200 g de salmón ahumado
  • 160 g de queso cremoso
  • 1 - 2 ramitas de eneldo fresco picado
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
Masa
  • 400 g de harina de repostería
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 cucharadita de polvo de hornear
  • 200 g de mantequilla fría, en trozos
  • 100 g de agua fría
Montaje
  • harina
  • 1 huevo batido
  • 2 cucharadas de azúcar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 218.7 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 762 kJ / 182 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 15.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...