
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM6)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
150 g sera feta pokruszonego
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
-
200 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
45 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka miodu, płynnego
-
10 g musztardy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
329.6 kcal /
1378.9 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
19.6 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
697.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM6)
10 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6)
10 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6)
30 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6)
25 min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6)
10 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM6)
45 min
Śródziemnomorskie masło
10 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6)
30 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6)
55 min