Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- pangrattato q.b.
- 300 g di zucchine senza le estremità
- 30 g di cipolla bianca a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 300 g di stracchino a pezzi
- 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 uova
- 5 - 6 foglie di basilico fresco, spezzettate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1776 kJ / 424.5 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 804 mg
Alternatywne przepisy
Frittata di zucchine e ricotta
40 Min
Frittata di zucchine (TM6)
50 min
Torta salata ricotta e spinaci
2 Std.
Contorno di cavolfiore al forno
30 min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1h 30 min
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30 min
Torta salata svuotafrigo
2 Std.
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1 Std.
Crostata salata tricolore
1h 30 min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1h 30 min
Sformato di zucchine e patate (TM6)
1h 30 min