Riso basmati con straccetti di manzo, rucola e pomodorini
TM6

Riso basmati con straccetti di manzo, rucola e pomodorini

4.5 (116 ocen)

Składniki

Vinaigrette aromatica

  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di aceto balsamico
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe

Riso basmati

  • 300 g di riso basmati bianco
  • 1500 g di acqua
  • ½ - 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 30 g di aceto

Straccetti di manzo

  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 2 spicchio di aglio
  • 600 g di carne di manzo (vedere consigli) a listarelle (1x1x5 cm)
  • 100 g di rucola fresca, lavata
  • 150 g di pomodori ciliegino a metà

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2365 kJ / 565.3 kcal
Białko
36.9 g
Węglowodany
62.4 g
Tłuszcz
20.5 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Błonnik
1 g
Sód
361.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy