Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 250 g di riso Venere
- 4 uova
- 200 g di carote, pelate e a cubetti (1 cm circa)
- 200 g di zucchine a cubetti (1 cm circa)
- 200 g di piselli surgelati
- 150 g di olive denocciolate, intere o a pezzi
- 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- 10 pomodorini ciliegia a metà o in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1843 kJ / 440.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 64.9 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 1024.2 mg
Alternatywne przepisy
Fagiolini e taccole al vapore
40 min
Insalata di pollo, quinoa e verdure al vapore
45 min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 godz. 30 min
Riso di cavolfiore con ratatouille di verdure
35p
Insalata di grano saraceno, tacchino e edamame
30 min.
Insalata di farro con Feta e verdure di stagione
40 min
Insalata di farro con tacchino e verdure
40 min
Torta salata con melanzane e scamorza
1 godz. 30 min
Frutta secca dolce e speziata
1h
Insalata di farro vegetariana
1 godz. 30 min
Insalata di farro con salmone e verdure
45 min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30 min.