Vietnamese-style Chicken and Cabbage Salad

Vietnamese-style Chicken and Cabbage Salad

4.9 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • peanuts, roasted, salted
    100 g
  • garlic cloves
    2
  • water
    540 g
  • fish sauce
    40 g
  • freshly squeezed lime juice
    30 g
  • caster sugar
    40 g
  • chicken breasts cut in pieces (5 cm)
    400 g
  • white cabbage cut in wedges (3 cm x 5 cm, to fit through wide part of feeder)
    200 g
  • red cabbage cut in wedges (3 cm x 5 cm, to fit through wide part of feeder)
    100 g
  • red onion halved vertically
    50 g
  • carrots
    100 g
  • fresh mint leaves
    16
  • fresh chilli thinly sliced
    1
  • fresh coriander leaves
    2 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 400.5 kcal / 1675.4 kJ
Białko 29.6 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 24.9 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 893.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...