Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 fresh green chilli, halved, deseeded
- 2 garlic cloves
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground ginger
- ½ tsp chilli powder
- 220 g white wine vinegar
- 1 ½ tsp cumin seeds
- 1 ½ tsp fenugreek seeds
- 130 g sesame oil
- 110 g sugar
- 1 Tbsp fine sea salt
- 600 g aubergines, diced (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 873.9 kJ / 208.9 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 635.6 mg
Alternatywne przepisy
Tarka Dal
9h 5min
Tomato and Chilli Jam
1h 15min
Cardamom and Rose Shortbread
1h 30 min
Chapatis
1h 30 min
Thai Green Curry Paste
15min
Mango Chutney
50min
Tomato Kasoundi
2 godz.
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Coriander Chutney
5 Min
Lamb Keema with Peas
1h
Dal Makhani
9 Std. 30 Min
Keralan Fish Curry
30 min