Urządzenia i Akcesoria
Brinjal Pickle (Aubergine Pickle)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
900 g
Składniki
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)30 g
-
fresh green chilli halved, deseeded1
-
garlic cloves2
-
ground turmeric2 tsp
-
ground ginger2 tsp
-
chilli powder½ tsp
-
white wine vinegar220 g
-
cumin seeds1 ½ tsp
-
fenugreek seeds1 ½ tsp
-
sesame oil130 g
-
sugar110 g
-
fine sea salt1 Tbsp
-
aubergines diced (2 cm)600 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
635.6 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
873.9 kJ /
208.9 kcal
Tłuszcz
14.8 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
18.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Potato Curry (Ala Hodi)
40 min
Tarka dal
30 min
Naan Bread with Onion and Cumin
1 godz. 30 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Madras Curry Powder
5 min
Mango Chutney
50 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Onion Bhaji
45 min
Garam Masala
10 min
Vegetable Samosa Filling
30 min
Mango chutney
1 godz. 20 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min