Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 100 g mixed vegetables (e.g. celery, carrot and onion), cut in pieces (2-3 cm)
- water, for cooking pasta
- 3 tsp fine sea salt
-
400
g minced veal, broken in pieces
lub 400 g beef mince, broken in pieces - 1 pinch ground black pepper
- 320 g egg pasta, dried, type tagliatelle
- 60 g dry white wine
- 50 g onions, quartered
- 100 g bacon lardons (1-2 cm)
- 700 g pumpkin flesh, cut in pieces (2-3 cm)
- 200 g mozzarella, cut in pieces (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1832 kJ / 438 kcal
- Białko
- 26.4 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomato and Bacon Spaghetti
35min
Ham and Leek Pasta Sauce
30min
Gnocchi Carbonara with Peas
20 Min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25min
Butternut Squash Macaroni Cheese
1 Std. 15 Min
Tomato Basil Chicken Quiche
1h
Baked Penne with Vegetables
1 godz. 5 min
Beef-Ragout with Macaroni
30min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1 Std. 10 Min
Baked Pappardelle - Pappardelle al forno
1h 55min
Chicken and Spinach Lasagne
1 Std. 15 Min
Lemon Chicken with Couscous and Tzatziki
30min