Urządzenia i Akcesoria
Sól ziołowo-cytrynowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
3 słoiki
Składniki
-
2 - 3 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), ok. 5 x 1 cm
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
2 łyżeczki bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
100 g soli morskiej, gruboziarnistej
-
50 g soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
19379.8 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
24.8 kJ /
5.9 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rabarbarowa lemoniada do słoja
35 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6, TM7)
30 min
Kawa mielona piernikowa
10 min
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6 godz. 50 min
Gotowanie na parze rabarbaru (300-450 g)
20 min
Sól ziołowa
5 min
Cukier waniliowy
72 godz.
Śródziemnomorskie masło
10 min
Koncentrat kawowy (Cold Brew)
12 godz.
Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
45 min
Marakuja Sour (moktajl)
10 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min