Kurczak po meksykańsku

Kurczak po meksykańsku

3.4 36 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g ryżu brązowego
  • 1200 g wody
  • 25 g oleju
  • 400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 3 cm kostkę
  • 4 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
  • 4 szczypta oregano, suszonego
  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 480 g papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 180 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 80 g sera żółtego, w plastrach pokrojonego na kawałki
  • 4 szczypta pieprzu cayenne, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1109.5 mg
Białko 45 g
Kalorie 3540.4 kJ / 846.2 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 33.6 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Węglowodany 121.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...