Kurczak po meksykańsku

Kurczak po meksykańsku

3.6 24 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje

Składniki

  • 100 g ryżu brązowego
  • 1200 g wody
  • 20 g oleju
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 200 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 3 cm kostkę
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ łyżeczki oregano, suszonego
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 240 g papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 90 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 40 g sera żółtego, w plastrach pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1702.9 mg
Białko 45 g
Kalorie 3532.2 kJ / 844.2 kcal
Tłuszcz 29.8 g
Błonnik 33.7 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 121.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...