Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for greasing
- 30 g cheddar cheese, cut into cubes (3 cm)
- 30 g mozzarella cheese, cut into cubes (3 cm)
- 30 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 1200 g water
- 2 pinches sea salt
- 80 g macaroni pasta
- 150 g broccoli, cut into small florets
- 10 g butter
- 1 tbsp plain flour
- 100 g milk
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ tsp mustard powder
- ½ - 1 tsp sea salt, to taste
- ½ - 1 tsp ground black pepper, to taste
- 1 pinch sweet paprika
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1829.2 kJ / 437.2 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1057 mg
Alternatywne przepisy
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30 Min
Mushroom and bacon pasta
30 Min
Creamy tomato and feta pasta
35 Min
Cauliflower macaroni cheese (Toddlers and beyond)
1 Std.
Butternut and bacon macaroni cheese
1 Std. 30 Min
Penne and vegetables
35 Min
Mediterranean pasta salad
50min
Quick veggie pasta salad
30 Min
Chicken fusilli with mushrooms
40min
Mushroom bolognaise
45min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35 Min
Macaroni cheese with a crunchy topping
1h 10min