Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 200 g blanched almonds
- 4 eggs
- 50 g light olive oil
- 80 g monkfruit sweetener (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp gluten free baking powder
Chocolate coating
- 200 g water
- 50 g cocoa powder
- 25 g unsalted butter
- 100 g monkfruit sweetener
Assembly
- 120 g desiccated coconut, to coat
- 250 g pouring (whipping) cream
- 120 g sugar free strawberry jam (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1157.7 kJ / 276.7 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 58.2 mg
Alternatywne przepisy
Placki
40min
Baked pâté
3h
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 45min
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5 min
Beetroot salad on wholemeal toast with halloumi
40min
Spiced grilled chicken with carrot couscous
1h 40min
Rose and Hibiscus Latte
10min
Chocolate Banana Cream Pie
40min
Crostini with mushrooms and fontina
35min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3h
Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot
1 godz. 20 min
Mango Chia Pudding
4 Std. 10 Min