Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 50 g butter, plus extra for greasing
- 100 g pecans (activated - see Tips)
- 100 g sunflower seeds (activated - see Tips)
- 2 tbsp desiccated coconut
- 2 tsp ground roasted wattleseed (optional - see Tips)
- 3 tsp honey (see Tips)
- ½ tsp ground cinnamon
Filling
- 250 g quark (see Tips)
- 400 g pouring (whipping) cream
- 120 g honey (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tbsp hot water
- 3 tsp gelatine powder
- ½ tsp Davidson plum powder (optional - see Tips)
Jelly topping
- 125 g fresh raspberries, plus extra to serve
- 250 g fresh strawberries, hulled, plus extra to serve
- 2 tsp Davidson plum powder (optional - see Tips)
- 20 g honey (see Tips)
- 1 ½ tbsp gelatine powder (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 704.6 kJ / 167.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Chocolate pudding
6h 30min
Strawberry jelly boats
4óra
Chocolate cake with lime cream
1h 5min
Lemon ice cream torte
48 godz. 40 min
Mini banoffee bombe Alaskas
24 godz. 30 min
Cheesecakes in jars
4óra
Hazelnut quince friands
2h 25min
Simple chocolate hazelnut cake
1h 15min
Gluten free lemon tart
2h 25min
Mango cheesecake
6h 35 min
Cheesecake with meringue topping
3 Std. 30 Min
Gluten free carrot and almond cake
2 Std. 30 Min