Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 200 g unsalted butter, at room temperature, plus extra to grease
- 150 g white sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 egg
- 1 egg yolk
- 1 pinch sea salt
- 400 g plain flour
- 3 tsp baking powder
Filling
- 700 g quince paste, cut into pieces (see Tips)
- 70 g sweet wine (e.g. Port, Marsala, brandy)
Assembly
- 1 egg white, lightly beaten, to brush
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2863.4 kJ / 684.4 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 115.6 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 169.4 mg
Alternatywne przepisy
Speedy citrus layered cake
1 godz. 10 min
Gin and tonic drizzle cake
1 godz.
Baklava cheesecake
25h 45min
Jamaican style ginger cake
1h 20min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25min
Double ginger and pear cake
1 godz. 35 min
Soula's Spanakopita
1 godz. 35 min
Citrus marmalade
2 godz. 20 min
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45min
Orange and almond cake
2 godz. 20 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min