Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 200 g unsalted butter, at room temperature, plus extra to grease
- 150 g white sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 egg
- 1 egg yolk
- 1 pinch sea salt
- 400 g plain flour
- 3 tsp baking powder
Filling
- 700 g quince paste, cut into pieces (see Tips)
- 70 g sweet wine (e.g. Port, Marsala, brandy)
Assembly
- 1 egg white, lightly beaten, to brush
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2863.4 kJ / 684.4 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 115.6 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 169.4 mg
Alternatywne przepisy
Orange and almond cake
2h 20min
Macaroons
40min
Almond shortbread biscuits
2h 10min
Apple sponge pudding
1 Std. 20 Min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50min
Rhubarb, orange and almond Cake
1h 30min
Piccalilli
720sa 35 dk
Davidson plum cheesecake slice
2h 45min
Poppy seed and apple cake
2h 10min
Pumpkin and ginger soup
35min
Fig and walnut ice cream
8 Std. 40 Min
Caribbean carrot cake
2h 10min