
Urządzenia i Akcesoria
Quince tart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter at room temperature, plus extra to grease200 g
-
white sugar150 g
-
lemon zest only, no white pith1
-
egg1
-
egg yolk1
-
sea salt1 pinch
-
plain flour400 g
-
baking powder3 tsp
Filling
-
quince paste cut into pieces (see Tips)700 g
-
sweet wine (e.g. Port, Marsala, brandy)70 g
Assembly
-
egg white lightly beaten, to brush1
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
684.4 kcal /
2863.4 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
21.8 g
Węglowodany
115.6 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
13.3 g
Sód
169.4 mg