Gratin d'œufs durs sauce aurore

Gratin d'œufs durs sauce aurore

4.3 12 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 portions

Składniki

  • 3 œufs froids
  • d'eau jusqu'au marquage 1 litre (I)
  • 50 g de comté en morceaux
    50 g de beaufort, en morceaux
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 10 g d'huile d'olive
  • 50 g de vin blanc
  • 1 pincée de sel et ¼ de c. à café
  • 15 g de beurre en morceaux
  • 20 g de farine
  • 200 g de lait
  • ½ pincée de noix de muscade en poudre
  • 1 pincée de poivre moulu
  • 1 c. à soupe de concentré de tomate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 677.4 mg
Białko 21.8 g
Kalorie 1871.4 kJ / 447.3 kcal
Tłuszcz 29.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Węglowodany 19.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...