Urządzenia i Akcesoria
Aljotta (maltańska zupa rybna)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
40 g cebuli
-
2 ząbki czosnku
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
300 g krojonych pomidorów, z puszki300 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
700 g wody
-
20 g oliwy z oliwek
-
60 g ryżu brązowego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
300 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
545.5 mg
Białko
30.9 g
Kalorie
1524.5 kJ /
364.4 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
32.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa grzybowa z dorszem
45 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Sałatka z soczewicy i kurczaka
30 min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min