Aljotta (maltańska zupa rybna)

Aljotta (maltańska zupa rybna)

3.8 8 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • 40 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 300 g pomidora pokrojonego na kawałki
    300 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 700 g wody
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 60 g ryżu brązowego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 300 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 545.5 mg
Białko 30.9 g
Kalorie 1524.5 kJ / 364.4 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 32.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...