![Kouglof alsacien Kouglof alsacien](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d72e2e3e72d64f17a6893c3e584246b1/Derivates/775ebabe375dac688660656b2ea2553df500ad05.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 3 œufs
- 8 g d'eau de fleur d'oranger
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 25 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 125 g de beurre, en morceaux
- 100 g de raisins secs
Le jour même
- 15 g d'amandes décortiquées
- 40 g de beurre, en morceaux, et 1 noisette pour le moule
Le sirop
- 60 g de sucre en poudre
- 40 g d'eau
- 4 g d'eau de fleur d'oranger
- 20 g de sucre cristal
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 11161 kJ / 2675 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 352 g
- Tłuszcz
- 156 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kouglof alsacien
4 godz. 20 min
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Cake aux fruits confits
4h 30min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3ч.
Tarte aux brimbelles des Vosges (ou myrtilles)
3h 45min
Kouglof
3h 20min
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1h 50 min
Brioche plissée crème aux agrumes
4h
Bredele à la cannelle
1 godz.
Pain d'épices au miel de châtaignier
1ч. 45 мин.
Julekake (brioche norvégienne)
2 godz. 50 min