Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 3 œufs
- 8 g d'eau de fleur d'oranger
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 25 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 125 g de beurre, en morceaux
- 100 g de raisins secs
Le jour même
- 15 g d'amandes décortiquées
- 40 g de beurre, en morceaux, et 1 noisette pour le moule
Le sirop
- 60 g de sucre en poudre
- 40 g d'eau
- 4 g d'eau de fleur d'oranger
- 20 g de sucre cristal
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 11161 kJ / 2675 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 352 g
- Tłuszcz
- 156 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Kouglof alsacien
4h 20min
Kougelhopf
2h 55min
Kouglof
3 Std. 20 Min
Brioche tressée à la cannelle
8h
Streusel
2h
Recette du chef Eric Guérin : Lotte champignons noisettes, panais, jus de champignon sarrasin et condiment ail
1 Std. 30 Min
Brioche tressée à la cannelle
3 Std.
Manneles
1 Std. 30 Min
Stollen
3h 45min
Gâche vendéenne
12h 55min
Brioche Nanterre
4h 15min