Pennette all'arrabbiata veloci

Pennette all'arrabbiata veloci

3.4 9 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
3 porzioni

Składniki

  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio senz'anima
  • 3 peperoncini secchi di piccole dimensioni (1-1,5 cm)
  • 300 g di pomodori datterino maturi a metà
  • 500 g di acqua
  • 3 cucchiaini di sale
  • 3 pizzichi di zucchero
  • 300 g di pasta tipo penne (cottura 10 min.)
  • 30 - 40 g di pecorino romano grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 2522.3 mg
Białko 18.3 g
Kalorie 2603.4 kJ / 622.2 kcal
Tłuszcz 24.9 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 81.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...