Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla, a metà
- 100 g di carota, pelate e a fette (3 mm)
- 100 g di gambo di sedano, a fette (3 mm)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di concentrato di pomodoro
- 2 cucchiaini di paprika dolce o piccante, a piacere
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1200 g di fagioli cannellini in scatola, sgocciolati e sciacquati
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- yogurt greco bianco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1618.3 kJ / 386.8 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 16.8 g
- Sód
- 1630 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di verdure invernale
50min
Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta
40 min
Vellutata di fagioli borlotti
1h
Minestra di lenticchie e cavolfiore
1h
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1h
Curry di patate, spinaci e piselli con pane chapati
1h 25min
Zuppa di fagioli
40 min
Zuppa di cavolo, porri e ceci
30 min
Porridge alle pesche
40 min
Zuppa frantoiana
45 min
Zuppa di verdure con involtini di sogliola
40 min
Minestra di zucca, castagne e fagioli
40 min