Frittelle di patate dolci con yogurt greco e salmone affumicato (TM6)

Frittelle di patate dolci con yogurt greco e salmone affumicato (TM6)

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
20 pezzi

Składniki

  • di cipolla a metà
    100 g
  • di patate rosse pelate e tagliate in pezzi che si adattino al foro del coperchio dell'Affettatutto
    650 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di farina tipo 00 + q.b.
    70 g
  • uova
    3
  • di sale
    5 g
  • di pepe bianco macinato
    ½ cucchiaino
  • olio per frittura q.b.
  • di yogurt greco bianco, non zuccherato
    200 g
  • di salmone affumicato a fette
    150 - 200 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    4 gocce
  • di erba cipollina fresca tritata
    ½ mazzetto

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 76.1 kcal / 318.3 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 1.2 g
Węglowodany 11.9 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 207.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...