Riso basmati con gamberi speziati

Riso basmati con gamberi speziati

4.5 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 70 g di cipolla a pezzi
  • 5 g di coriandolo fresco
  • 15 g di radice fresca di zenzero pelata
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 cucchiaino di cumino in polvere
  • ½ cucchiaino di coriandolo in polvere
  • ½ cucchiaino di curcuma in polvere
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 2 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 500 g di gamberi crudi sgusciati e puliti
  • 420 g di acqua
  • 200 g di riso basmati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1372.2 mg
Białko 21.2 g
Kalorie 1627.3 kJ / 388.9 kcal
Tłuszcz 13.2 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 44.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...