Zongzi riz gluant au porc

Zongzi riz gluant au porc

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 pièces

Składniki

  • 300 g de riz gluant
  • 8 feuilles de bambou séchées
Le porc
  • 150 g de filet mignon de porc
  • 1 c. à café de sauce de soja épaisse (ou foncée)
  • 1 c. à soupe de sauce de soja claire
  • 1 c. à soupe de vin de riz de Shaoxing
  • 2 c. à café d'huile de sésame
  • 1 c. à café de cassonade
  • ½ c. à café de cinq-épices en poudre
  • 4 échalotes
  • 1 c. à soupe d'huile de tournesol
  • 2 c. à soupe de sauce de soja épaisse (ou foncée)
La farce
  • 1 c. à soupe d'huile de tournesol
  • 10 champignons shiitaké déshydratés réhydratés et coupés en quartiers
  • 200 g d'eau
  • 80 g de châtaignes cuites et pelées

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 15 g
Kalorie 1631 kJ / 386 kcal
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...