Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g canned plums, drained (approx. 420 g after draining - see Tips)
- 400 g apples, peeled, cored and cut into pieces (approx. 1-2 cm)
- 40 g raisins
- 9 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices (1 cm)
- 20 g curry powder (mild)
- 1 tbsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp caraway seeds
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- 400 g white sugar
- 200 g white wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 353.1 kJ / 84.1 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 313.7 mg
Alternatywne przepisy
Quick beetroot relish
40 min
Mixed berry jam
50min
Sweet chilli sauce
1 Std. 5 Min
Feijoa chutney
1h 15min
Plum paste
1 Std.
Tomato ketchup
1h 10 min
Plum and cherry paste
5h 15 min
Red onion relish
50min
Traditional Worcestershire sauce
35 min
Citrus marmalade
2h 20min
Quince paste
4h 10min
Tomato relish
2 Std. 10 Min