Urządzenia i Akcesoria
Gingerbread pavlova stack
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
12 portions
Składniki
Pavlova
-
white sugar320 g
-
egg whites (approx. 250 g), room temperature8
-
cream of tartar1 pinch
-
white vinegar1 tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
cornflour3 tsp
-
ground ginger2 tsp
Toffee syrup
-
unsalted butter cut into pieces80 g
-
double cream130 g
-
brown sugar100 g
Mascarpone cream
-
gingerbread biscuits or gingernut biscuits100 g
-
pouring (whipping) cream (see Tips)350 g
-
mascarpone cheese250 g
-
ground ginger1 - 2 tsp
-
bananas peeled and cut into slices, for garnishing2
-
nectarines (opcjonalnie) stones removed and cut into slices, for garnishing2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
151.5 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1904.9 kJ /
455.3 kcal
Tłuszcz
28.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
46.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate salted caramel petit fours
7 Std. 10 Min
Chocolate brownie trifle
6 Std.
White chocolate fudge
3 Std. 10 Min
Black forest pavlova stack
5 Std. 30 Min
Mixed berry pavlova stack
5 Std. 30 Min
Flaky filo fingers
1 Std. 30 Min
Speculaas
1 Std.
Plum and cherry paste
5 Std. 15 Min
Spiced cherry brioche wreath
2 Std. 20 Min
Hokey pokey ice cream
28 Std. 25 Min
Salted caramels
4 Std. 40 Min
Gingerbread biscuits
2 Std. 20 Min