Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavlova
- 330 g white sugar
- 250 g egg whites (approx. 8 egg whites), room temperature
- 1 pinch cream of tartar
- 1 tsp white vinegar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tbsp cornflour
- 2 tsp ground ginger
Toffee syrup
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 130 g double cream
- 100 g brown sugar
Mascarpone cream
- 100 g gingerbread biscuits, or gingernut biscuits
- 350 g pouring (whipping) cream
- 250 g mascarpone cheese
- 1 - 2 tsp ground ginger
- 2 bananas, peeled and cut into slices, for garnishing
- 2 nectarines, stones removed and cut into slices, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1996 kJ / 475 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 188.4 mg
Alternatywne przepisy
Lemon delicious
1h 5min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5min
Melted Brie with basil and lemon pesto
30 Min
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20min
Summer ice cream cake
4h 50 min.
Mixed berry pavlova stack
5 Std. 30 Min
Almond addiction
1h
Chocolate raspberry puddings
40min
Steamed white chocolate cheesecake
25h 20min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45 Min
Fruit coulis
10min
Frozen mojito cheesecake
24 godz. 25 min