Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna zupa kalafiorowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g kalafiora podzielonego na małe różyczki
-
160 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
300 g napoju roślinnego np. owsianego, kokosowego (patrz wskazówka)
-
300 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
60 g zielonego groszku, mrożonego
-
2 łyżki koperku, świeżego tylko liście, posiekane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1242.2 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1306.9 kJ /
312.4 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
44.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegański rosół z pieczonych warzyw
2 godz. 30 min
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
45 min
Zupa kalafiorowa z kluseczkami; Polędwica w sosie gruszkowym z warzywami
1 godz. 10 min
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
40 min
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
1 godz. 40 min
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Zupa grysikowa
35 min
Zupa ogórkowa
30 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min