Lasagnette di zucca e cavolo riccio

Lasagnette di zucca e cavolo riccio

4.5 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di acqua
    2045 g
  • di pasta fresca tipo lasagne (tagliata in quadrati di circa 12x12 cm)
    250 g
  • scalogno a metà
    1
  • spicchio di aglio
    ½
  • peperoncino piccante rosso, fresco a fettine (3 mm)
    1
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di polpa di zucca a pezzi (circa 3-4 cm)
    600 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato + q.b.
    2 - 3 pizzichi
  • di cavolo riccio a listarelle (1 cm)
    75 g
  • di ricotta
    200 g
  • di semi misti ad es. semi di zucca, pinoli
    20 g
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
    2 rametti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 527.2 kcal / 2205.9 kJ
Białko 16.2 g
Tłuszcz 29.8 g
Węglowodany 51.3 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 380.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...