Insalata di finocchi con arance e pinoli

Insalata di finocchi con arance e pinoli

4.5 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porzioni

Składniki

  • di bulbo di finocchio tagliato a pezzi (4x4x7 cm)
    350 g
  • di aceto
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di succo di arancia, spremuto fresco
    65 g
  • di scorza di arancia (senza la parte bianca) grattugiata
    1 cucchiaino
  • di senape
    10 g
  • di sciroppo di agave
    35 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato
    ½ cucchiaino
  • di pinoli
    45 g
  • di arancia, preferibilmente biologica pelata a vivo
    200 g
  • di mentuccia tritata
    5 g
  • baguette per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 266.2 kcal / 1113.9 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 22.2 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 656.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...