Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 230 g di farina tipo 00 + q.b.
- 25 g di zucchero
- 100 g di burro a pezzi + q.b.
- 1 uovo medio
Ripieno
- 150 g di riso originario
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 300 g di bietole, le foglie senza la costa
- 25 g di uvetta
- 20 g di vin santo
- 30 g di mollica di pane secca a tocchetti
- 60 g di latte
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di pecorino, a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di burro
- 2 uova medie
- 25 g di zucchero
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 40 g di cedro candito a cubetti
- 30 g di pinoli sgusciati
Terminare la preparazione
- 10 g di pinoli sgusciati (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 682.8 mg
Alternatywne przepisy
Ravioli di sfoglia al basilico con ripieno di seppie
1 godz. 5 min
Torta pere e zenzero
40min
Ciambellone all'uva
1 Std.
Tortino ai frutti rossi (vegan)
1 Std. 30 Min
Ghirlanda di pasta con verdure arrosto
1h 40min
Crostata con rose di mele
2h
Cappone agli agrumi con purè di carote
2 Std. 30 Min
Manzo alla Wellington con purè di patate e carote al vapore
2h 40min
Torta zucca e Golden syrup al Varoma
2h 10min
Lasagne con pesto di zucchine, fagiolini e patate
1 Std. 30 Min
Crostata ripiena alle mele
2h
Pane alla zucca e mandorle
5h