Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
260
g di bevanda vegetale a base di nocciola
lub 260 g di bevanda a base di mandorle - 8 g di lievito di birra disidratato
-
70
g di olio di cocco + q.b.
lub 70 g di olio di semi di mais - 380 g di farina tipo 0 + q.b.
- 60 g di zucchero
- 5 g di sale
- 500 g di acqua
- 60 g di uva passa
- 80 g di albicocche secche denocciolate, a pezzetti
- 40 g di nocciole, preferibilmente spellate
- 5 g di olio di semi di girasole o di mais
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1543 kJ / 369 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di ceci e verdure (senza uova)
45 min
Chips mais e lenticchie
35p
Piccoli Babka (senza lattosio)
4h
Palline energetiche di avena e carote
50min
Crema spalmabile alle nocciole e cioccolato fondente
20p
Crostata salata alla bieta rossa (senza lattosio)
1h
Polpette di tempeh con mayo alla menta (vegan)
40 min
Panini ai semi al Varoma
2 godz. 30 min
Cookies cioccolato e burro di arachidi (vegan)
45 min
Banana bread (vegan e senza glutine)
1 godz. 30 min
Knäckebrot (pane croccante svedese)
1h
Tofu di lenticchie rosse
8h 30min