Petto di tacchino, insalata di verdure e maionese al chimichurri

Petto di tacchino, insalata di verdure e maionese al chimichurri

4.3 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 godz.
8 porzioni

Składniki

Maionese al chimichurri
  • 1 cucchiaio di origano secco
  • 1 cucchiaio di paprika dolce
  • 1 cucchiaio di timo secco
  • ½ cucchiaino di pepe di Cayenna
  • 2 cucchiaini di sale
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1 - 2 spicchi di aglio a piacere
  • 5 - 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 300 g di olio di semi di girasole
  • 2 uova
  • 10 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
Petto di tacchino e insalata di verdure
  • 1000 g di filetto di petto di tacchino, senza pelle in un unico pezzo
  • 2 uova
  • 800 g di acqua
  • 600 g di verdure miste surgelate

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 726.1 mg
Białko 32.9 g
Kalorie 2592 kJ / 620 kcal
Tłuszcz 61.4 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 11.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...