Spanakopita

Spanakopita

4.7 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

Pasta fillo
  • 130 g di acqua + q.b.
  • 280 g di farina tipo 0
  • 1 cucchiaino di sale
  • 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 15 g di aceto di vino bianco
Ripieno
  • 500 g di acqua
  • 500 g di spinaci freschi
  • 120 g di cipolla bianca in quarti
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di Feta (formaggio greco) a pezzi
  • 2 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata grattugiata
  • 1 - 2 pizzichi di aneto secco
    1 - 2 pizzichi di origano secco
Terminare la preparazione
  • amido di mais (maizena) (opcjonalnie) q.b.
  • 1 cucchiaio di semi di sesamo (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1050.8 mg
Białko 16 g
Kalorie 1444 kJ / 345 kcal
Tłuszcz 14.5 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...