Zuppa speziata alle patate dolci e cavolo riccio

Zuppa speziata alle patate dolci e cavolo riccio

4.7 85 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 1 scalogno (circa 40 g), a metà
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 3 cucchiaini di pasta di curry rosso
  • 1 spicchio di aglio
  • 400 g di patate americane dolci pulite, a dadini (circa 3 cm)
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l), fatto in casa
  • 80 g di burro di arachidi
  • 400 g di latte di cocco
  • 2 cucchiai di salsa di soia
  • 250 g di ceci bianchi in scatola sgocciolati
  • 1 cucchiaino di sale
  • 100 g di cavolo riccio a striscioline (circa 5 mm)
  • semi di sesamo per servire
  • 1 lime in spicchi, per servire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 0.6 mg
Białko 21.2 g
Kalorie 2610 kJ / 623.8 kcal
Tłuszcz 33.8 g
Błonnik 12.7 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Węglowodany 66.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...