Formaggio indiano con crema di spinaci (Saag Paneer)

Formaggio indiano con crema di spinaci (Saag Paneer)

4.1 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz.
2 porzioni

Składniki

Formaggio indiano (Paneer)
  • di latte intero
    1500 g
  • di aceto bianco
    4 cucchiai
Crema di spinaci
  • di cumino in polvere
    1 cucchiaino
  • di coriandolo in polvere
    1 cucchiaino
  • di cipolla a pezzi
    50 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di radice fresca di zenzero a rondelle (2 mm)
    10 g
  • di burro
    20 g
  • di panna da cucina
    100 g
  • di foglie di spinaci freschi
    400 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di limone il succo spremuto fresco
    ¼
  • olio per frittura q.b. per friggere

Wartości odżywcze na 2 porzioni

Kalorie 401 kcal / 1678 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...