Tourte feuilletée au poireau et aux saumons frais et fumé

Tourte feuilletée au poireau et aux saumons frais et fumé

4.9 27 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions

Składniki

La pâte feuilletée
  • de beurre coupé en cubes d'1 cm préalablement congelés
    450 g
  • de farine de blé et un peu pour le façonnage
    450 g
  • d'eau froide
    200 g
  • de sel
    3 g
La farce
  • échalotes coupées en deux
    3
  • gousse d'ail
    1
  • de blanc de poireau en morceaux
    300 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de saumon frais, sans peau désarêté et en morceaux (3 cm)
    600 g
  • de crème fraîche
    200 g
  • d'aneth frais haché
    1 c. à soupe
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • de saumon fumé coupé en lanières
    200 g
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • jaune d'œuf
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 947.3 kcal / 3963.5 kJ
Białko 30.2 g
Tłuszcz 69.3 g
Węglowodany 52.9 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 37.3 g
Sód 1013.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...