Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di lenticchie, ammollate per almeno 8 ore o per tutta la notte
- 100 g di ceci, secchi, ammollati per almeno 8 ore o per tutta la notte
- 100 g di fiocchi di avena
- 320 g di acqua
- 60 g di semi misti + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 10 g di aceto di mele
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 530 kJ / 126.7 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 182.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cracker con farina di lenticchie
1h
Biscotti noci e datteri
1h
Muffin alle carote con glassa (vegan)
30 Min
Crema di nocciole, cioccolato e datteri (vegan)
20 Min
Crema spalmabile alle nocciole e cioccolato fondente
20 Min
Crema di anacardi
15 Min
Schiacciata di grano saraceno con verdure e Gorgonzola (senza glutine)
1h
Cracker al farro
2 godz.
Crema di nocciole
15 Min
Crema spalmabile di anacardi (senza lattosio)
12h 10min
Biscotti di grano saraceno (senza glutine)
2sa 45 dk
Polpette di cavolo viola
1 godz. 30 min