Mousse al cioccolato con le pere

Mousse al cioccolato con le pere

4.2 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
6 tazze

Składniki

Mousse al cioccolato
  • 50 g zucchero
  • 200 g cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
  • 280 g di panna (min. 30% di grassi)
Pere insaporite
  • 10 g di burro chiarificato
  • 200 g di pera (tipo Corella, Williams), sbucciata e a pezzi (3.5 cm)
  • 15 g zucchero
  • ½ cucchiaino di cannella in polvere
  • granella di nocciole a piacere
  • scaglie di cioccolato a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tazza

Sód 21 mg
Białko 4 g
Kalorie 1690.2 kJ / 404 kcal
Tłuszcz 26.2 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 29.1 g
Węglowodany 33.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...