Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse al cioccolato
- 50 g di zucchero
- 200 g cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 280 g di panna (min. 30% di grassi)
Pere insaporite
- 10 g di burro chiarificato
- 200 g di pera (tipo Corella, Williams), sbucciata e a pezzi (3.5 cm)
- 15 g di zucchero
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- granella di nocciole, a piacere
- scaglie di cioccolato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 tazza
- Kalorie
- 1690.2 kJ / 404 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 21 mg
Alternatywne przepisy
Bocconcini di tacchino indian style con riso basmati
1小时
Vellutata di patate e zucca
50min
Coppa cookies
3h 30min
Zabaione con crumble di frutta secca
1小时
Mini mousse alle pesche
5h
Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt
40min
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1小时
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30min
Salsa cremosa alle cipolle (vegan)
3h 30min
Risotto zafferano e speck
35min
Panna cotta alle pesche
3h 15 min
Cheesecake alle ciliegie
4 Std. 30 Min