Mousse al cioccolato con le pere
TM6

Mousse al cioccolato con le pere

4.2 (6 ocen)

Składniki

Mousse al cioccolato

  • 50 g di zucchero
  • 200 g cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
  • 280 g di panna (min. 30% di grassi)

Pere insaporite

  • 10 g di burro chiarificato
  • 200 g di pera (tipo Corella, Williams), sbucciata e a pezzi (3.5 cm)
  • 15 g di zucchero
  • ½ cucchiaino di cannella in polvere
  • granella di nocciole, a piacere
  • scaglie di cioccolato, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 tazza
Kalorie
1690.2 kJ / 404 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
33.7 g
Tłuszcz
26.2 g
Tłuszcz nasycony
29.1 g
Błonnik
4.3 g
Sód
21 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy